“Ken je dat gevoel wanneer je je niet verstaanbaar kunt maken in een Franse bakkerij, waardoor je totaal iets anders krijgt dan wat je eigenlijk in gedachten had?

Herkenbaar he? Dat brood dat je wilde hebben, heb je uiteindelijk wel gekregen door middel van een aantal handgebaren en geknik.

Maar je scheiding regelen in een land waar je de wetgeving en taal niet kent is een ander verhaal.

Tijdens een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven wil je je verstaanbaar kunnen maken en pas beslissingen nemen als je goed geïnformeerd bent over de mogelijkheden, in je eigen taal. Jouw toekomst staat immers op het spel.

Voor veel van mijn buitenlandse clientèle speelt ook mee dat zij (bijna) gepensioneerd zijn. Je het je hele leven hard gewerkt en gespaard. Je dacht samen oud te worden en van je rust te kunnen gaan genieten. Nu staat je leven op zijn kop. Moet je terug naar Nederland, hoe kom je aan een woning en hoe zit het met je pensioen? Je hebt geen tijd (en energie) meer om alles opnieuw op te bouwen. 

In deze fase van je leven is het extra belangrijk om goede begeleiding te krijgen tijdens je scheiding.

Ook in de situatie waarin je (ex)partner inmiddels in een ander land woont, wordt alles ingewikkelder.

Ik heb Internationaal en Europees recht gestudeerd en ik ben gespecialiseerd in het Internationaal huwelijksvermogensrecht, het Internationaal privaatrecht en het Internationaal contractenrecht. Daardoor weet ik welke wetten en verdragen er van toepassing zijn op een scheiding met internationale aspecten en welke route we het beste kunnen bewandelen om je scheiding zo goed en zo snel mogelijk te regelen.

 

 

” Voor Nederlanders in het buitenland heb ik de scheidingsweek in het leven geroepen. Ik kom naar jullie toe en samen gaan we veertien dagen intensief met elkaar aan de slag. Het doel is om tot de basisafspraken van jullie scheiding te komen.”

 

Ik kan je helpen als:

  • Je getrouwd/geregistreerd partner bent in Nederland, maar in het buitenland woont;
  • Je over de Nederlandse nationaliteit beschikt en in Nederland woont, maar je getrouwd/geregistreerd partner bent met een partner met een andere nationaliteit;
  • Je getrouwd/geregistreerd partner bent in het buitenland, maar over de Nederlandse nationaliteit beschikt en in Nederland woont;
  • Je in het buitenland woont en niet gaat scheiden, maar gebruik wil maken van een Nederlandstalige conflict coach voor problemen in je relatie, de familiaire sfeer of met derden.

 

Wat levert mijn dienstverlening je nog meer op:

  • Je kunt in het Nederlands met mij communiceren;
  • Alle documenten worden in het Nederlands opgesteld en indien noodzakelijk vertaald door een beëdigd tolk;
  • Ik werk met een Nederlands team aan specialisten waaronder een alimentatiedeskundige, een financieel en fiscaal specialist en een notaris waar je in het Nederlands mee kunt communiceren;
  • Ik maak indien noodzakelijk gebruik van en leg contact met lokale deskundigen;
  • Ik zorg ervoor dat de documenten worden aangeboden bij de Nederlandse rechtbank, zonder dat je naar Nederland hoeft te komen;
  • Je kunt online met mijn een gesprek voeren, maar ik vind het ook geen probleem om naar je toe te komen. Ik ben binnen 45 minuten op vliegveld Eindhoven en Vliegveld Weeze (DE) en binnen 75 minuten op Amsterdam Schiphol. Informeer in dat geval naar de tarieven en voorwaarden.

“Als tiener ben ik Internationaal en Europees recht gaan studeren, omdat ik Nederlanders met problemen in het buitenland wilde helpen.”

Met regelmaat hoorde ik verhalen van mensen die iets overkwam in het buitenland, maar die vervolgens door het gebrek aan kennis van de plaatselijke wetgeving of de taal het probleem niet ter plaatse en naar tevredenheid konden oplossen.

Ik besloot om ‘later’ een internationale praktijk op te richten om mensen waar dan ook ter wereld te kunnen helpen. Niet gericht op de massa, maar klein, persoonlijk en heel specialistisch. Op die manier kon ik namelijk mijn passie voor reizen, duiken, andere culturen, internationale keukens  (ik houd van lekker eten en een wijntje) en mijn talenknobbel combineren met de carrière die ik voor ogen had.  Twee vliegen in 1 klap!

De combinatie van conflicten oplossen, verbinden en echt iets voor mensen betekenen drijft mij ertoe om jouw scheiding tot in de puntjes te verzorgen.

Waar ter wereld je ook woont.