Scheiden

Home/Scheiden

Over mij: 

Scheidingsspecialist

Mijn naam is Daniella Eikmans en ik woon samen met mijn verloofde en hondje in Beuningen, onder de rook van Nijmegen.

Ik ben een zogeheten legal mediator. Ik werk als juriste en als mediator en die combinatie zorgt ervoor dat ik zowel de juridische kant als de sociaal-psychologische kant van een scheiding kan begeleiden. Hier onderscheid ik me van scheidingsadvocaten, ik begeleid jullie op alle vlakken. Zo wordt jullie scheiding goed verzorgd en afgehecht, zodat jullie weer verder kunnen met jullie leven. Scheiden is geen fijn proces, maar ik doe er alles aan om het van A tot Z zo goed mogelijk voor jullie te regelen.

Mijn juridische expertise zorgt ervoor dat ik jullie het juridisch kader van een scheiding mee kan geven en dat de scheidingsdocumenten aan alle vereisten voldoen. Hierdoor komen alle gemaakte afspraken goed op papier te staan en bieden zij de zekerheden die jullie nodig hebben. Voor nu, maar ook voor in de toekomst.

Ik sta geregistreerd als MfN registermediator, dit is een beschermde titel. Als MfN-registermediator voer ik mijn werkzaamheden uit volgens de bepalingen en gedragsregels van het MfN ( Mediatorsfederatie Nederland) en dien ik jaarlijks deel te nemen aan scholingen en intervisies. Ik val daardoor ook onder de klachtenregeling en tuchtrechtspraak van de SKM, de Stichting Kwaliteit Mediator. Daarnaast ben ik lid van de beroepsvereniging voor professionals in mediation, de Nederlandse Mediator Vereniging.

  • Gesprekken vinden plaats bij mij op kantoor, bij jullie thuis of op een samen over te komen locatie;
  • Jullie kunnen ook s’ avonds bij mij terecht;
  • Online scheiden/ uit elkaar gaan is mogelijk;
  • Mijn thuisbasis is omgeving Nijmegen, maar ik werk door heel Nederland.

Kosten

  • Ik werk op basis van een all-in uurtarief;
  • Ik beperk de kosten waar mogelijk voor jullie;
  • Je ontvangt kosteloos informatiefolders en hulpmiddelen;
  • Sommige kosten zijn fiscaal aftrekbaar;
  • Ik heb prijsafspraken gemaakt met een goede, maar goedkope notaris;
  • Ik breng geen reistijd en reiskosten in rekening bij een afstand van maximaal 30 minuten enkele reis gerekend vanaf Beuningen;

Geen enkele scheiding is hetzelfde. De een gaat uit elkaar met een koopwoning, drie kinderen en een huwelijk, de ander woont samen in een huurwoning en heeft geen kinderen. Het hangt van de situatie af welke werkzaamheden moeten worden verricht en wat de bijbehorende kosten zijn.

Daarom werk ik niet met pakketprijzen. Ik breng alleen de daadwerkelijk verrichtte werkzaamheden in rekening, zo betalen jullie nooit teveel.

Wil je weten wat het zou kosten als ik jullie scheiding zou verzorgen? Neem dan even telefonisch contact met me op, zodat ik jullie een indicatie kan geven van de bijbehorende kosten.  De kosten zijn namelijk afhankelijk van jullie specifieke situatie. Een gemiddelde scheiding neemt ongeveer 10-15 uur in beslag.

Of bekijk de folder voor meer informatie over mediation.

Scheiden en kinderen

Tijdens een scheiding zorg ik dat de problematiek tussen jullie (de partners) wordt uitgesproken. Een scheiding heeft naast een juridische, fiscale en financiële kant namelijk ook een grote emotionele kant. En die moet uitgesproken worden om ieder je eigen weg te kunnen gaan en de gemaakte afspraken in de toekomst na te kunnen komen. De zogeheten angel moet er uit. In het geval er kinderen in het spel zijn heeft dit tot gevolg dat de relatie tussen pap-mam en de kinderen in stand blijft. Dit is vooral van belang voor de toekomst. Jullie gaan namelijk als partners uit elkaar, maar jullie houden als ouders de rest van jullie leven een taak ten behoeve van jullie kinderen. En dat gaan we zo goed mogelijk regelen.

Kinderen wiens ouders gaan scheiden hebben een eigen verhaal.

Het is van groot belang voor het welzijn van jullie kinderen om hen op een juiste wijze, afhankelijk van hun leeftijd, te informeren over en te betrekken bij de scheiding. Daar besteden we in onze gesprekken extra aandacht aan. Onder andere doordat ik met jullie kinderen een ‘kindgesprek’ voer, maar ook door een luisterend oor te bieden als zij dat nodig hebben. Daarnaast wordt er met de wensen van jullie kinderen rekening gehouden in het ouderschapsplan. Dat plan neem ik uitgebreid met jullie door, maar zal ik op hoofdpunten ook met jullie kinderen bespreken. Op die manier voelen zij zich gehoord en op een positieve manier betrokken bij de scheiding. Dit helpt niet alleen bij de verwerking van de scheiding, maar zorgt er ook voor dat zij weten waar ze aan toe zijn.

Er zijn 2 belangrijke gesprekken waar ik jullie als ouders bij kan helpen met betrekking tot jullie kinderen.

Het paraplugesprek

Hoe vertellen jullie het de kinderen?
Dit gesprek kunnen jullie voorbereiden, als mediator kan ik jullie hierbij helpen.

Het is belangrijk om dit gesprek goed voor te bereiden, kinderen blijven zich dit gesprek namelijk hun hele leven herinneren. Je kunt het maar 1 keer doen, dus doe het goed en bespaar jullie kinderen veel verdriet.

Het kindgesprek

Met het kindgesprek kan ik de wensen en behoeften van het kind inventariseren. Sommige kinderen ervaren angsten, andere kinderen praten liever helemaal niet over de scheiding. In alle gevallen zal er sprake zijn van loyaliteitsproblemen, kinderen willen niet hoeven kiezen tussen papa of mama.

Als mediator en onafhankelijke derde kan ik die rol voor jullie vervullen. Met de uitkomsten kan ik vervolgens rekening houden in het ouderschapsplan. Indien de kinderen oud genoeg zijn zal ik het ouderschapsplan met de gemaakte afspraken met hun bespreken. Zij kunnen dan vragen stellen en het geeft een beeld van de nieuwe toekomst. Dit zorgt voor rust en zekerheid.

In welk geval

– Als jullie aangeven dat te willen;
– Als een kind behoefte heeft om gehoord te worden.

Met wie

– Een kindgesprek is leeftijdsgebonden, vanaf ongeveer 6 jaar.

Doel

– Inventariseren van de behoefte van het kind ( ook voor de toekomst);
– Jullie kind krijgt hierdoor een stem;
– Emoties kunnen besproken en opgevangen worden.

Kindercoach

Sommige kinderen ervaren veel vormen van stress, angst en spanning tijdens de scheiding. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in bedplassen, minder eten of in slaap vallen tijdens de les op school. Andere kinderen vinden het juist weer lastig om hun emoties te tonen en willen liever niet over de scheiding praten.

Praten met iemand anders dan de ouders kan dan helpen, omdat ze geen partij hoeven te kiezen. Ieder kind verwerkt een scheiding op zijn eigen manier en hun rouwperiode loopt niet gelijk aan die van de ouders. Wellicht zijn jullie zelf op dit moment ook niet in staat om jullie kinderen op de juiste manier te begeleiden, omdat jullie zelf veel aan jullie hoofd hebben. Dat is heel begrijpelijk, daarom sta ik voor jullie en jullie kinderen klaar.